Curacao Tips

Valuta

De munteenheid van Curaçao is de Nederlands Antilliaanse gulden (ook ‘florin’ genoemd), welke afgekort wordt als Nafl. Onze Gulden. De US Dollar word hier ook gebruikt, zodat het hier mogelijk is om rond te komen met slechts Amerikaanse dollars of Creditcards. Houd er rekening mee dat winkeliers zelden Curaçaos geld kunnen omzetten in Amerikaanse valuta en dat Euro’s doorgaans niet geaccepteerd worden.

Wisselkoersen kunnen licht variëren in winkels en hotels. Voor dagkoers informatie kun je terecht bij een van onze lokale banken.

Pinautomaten kunnen overal op het eiland worden gevonden bij grote bevolkingscentra en bij de luchthaven. Kijk naar het teken ‘Bankomatiko’ of ‘Geldautomaat’ om een pinautomaat te herkennen. De meeste automaten bieden de mogelijkheid geld op te nemen in lokale valuta of US dollars.

 

Een fooi geven is iets wat we doen om onze waardering en dankbaarheid te tonen voor bewezen diensten. Wij hopen van harte, dat je goede fooien zult geven, want dit geeft aan dat je geniet van je verblijf op ons eiland! Voorgesteld wordt de dragers op de luchthaven Nafl. 1 te geven per koffer. Taxi chauffeurs worden meestal 10 % van de reissom als fooi gegeven. Restaurants voegen doorgaans 10 % en de meeste hotels 12 % service kosten toe aan de rekening. Hotels brengen een extra 7 % belasting in rekening. Houdt er rekening mee, dat dit geen fooi is. Natuurlijk wordt het geven van fooi ten allen tijde aan je eigen discretie overgelaten.

Klimaat

Het eiland bevindt zich in de tropen en heeft daardoor het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Met een gemiddelde temperatuur van rond de 27°C (+/- 81° Fahrenheit) kan het vrij warm zijn en dus kan een verfrissende duik in de zee zo af en toe geen kwaad. In de lentemaanden waaien er koele passaatwinden over het eiland waardoor het minder warm aanvoelt. Curaçao kent ook een regenseizoen in de periode oktober – februari. Tijdens het regenseizoen komen korte incidentele buien voor (voornamelijk ’s nachts) maar is het overdag over het algemeen zonnig. De gemiddelde neerslag is vrij laag met slechts 570 mm per jaar.

Bijzondere locaties

Mood Beach

Mood Beach heeft een buitengewone set-up in bohemian stijl. Met een indrukwekkende reeks van comfortabele strand bedden, die zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals: Comfort strandbedden, Cabanas, familie Cabanas en VIP Cabanas, we zijn toegewijd om u superieure service in een luxe en ontspannen omgeving. Onze missie is gewoon uw tevredenheid .

 

Klik hier om naar hun site te gaan

Dolphin Academy

Dolphin Academy opende zijn deuren op 26 mei 2002. Op die dag onze belangrijkste “collega’s”, de dolfijnen, werden overgevlogen naar hun nieuwe huis op Curaçao van Roatan Honduras. Na de eerste vijf dolfijnen, is het gezin uitgebreid en hebben we nu het huis van meer dan 20 Coastal Bottlenose dolfijnen.

 

Klik hier om naar hun site te gaan

Sea Aquarium Park

In 1984 opende het Curaçao Sea Aquarium haar deuren en werd één van Curaçao’s mooiste schatten, te weten de onderwaterwereld, bereikbaar voor iedere bezoeker. Het Sea Aquarium begon met een aantal aquaria en is uitgegroeid tot een veelzijdig park met bezienswaardigheden en activiteiten voor alle leeftijden. In 2002 zijn er tien dolfijnen bijgekomen en is Dolphin Academy opgericht.

 

Klik hier om naar hun site te gaan

Cas Abao beach

Met haar helder turquoise zee, wuivende palmbomen en wit zandstrand is Cas Abao Beach een echt droomstrand. Gevestigd aan de noordwestelijke kust van Curaçao, is Cas Abao uitgeroepen tot één van Curaçaos mooiste stranden, ideaal voor familie en watersport.

Bij de populaire daiquiri bar haal je de lekkerste koele daiquiri’s. Dagelijks ook geopend voor lunch en snacks.

Vergeet niet om ook van het water te genieten! Ga duiken of snorkelen, stap in een kayak, op de bananaboat of spring op de watertrampoline en ontdek dat Cas Abao Beach boven én onder water een paradijs is!

Lekker ontspannen? De strand masseur staat klaar om uw stress weg te masseren, terwijl u helemaal ontspant en luistert naar de golven van de Caribische Zee…

Kortom: Cas Abao Beach heeft alle ingrediënten voor een heerlijk dagje strand.

 

Klik hier om naar hun site te gaan

Bounty Adventures

Vaar mee op onze dagelijkse trip naar Klein Curaçao, een romantische Sunset Sail of spring aan boord voor een te gekke Snorkel Trip!

Onze vloot bestaat uit twee op maat gebouwde 54 voet catamarans (de Jonalisa en de Jonalisa To) en een 48 voet luxe motorjacht.
Onze hoge snelheids catamaran (tot 25 knopen onder zeil of motoren) brengt u snel en comfortabel naar Klein Curaçao. Dit prachtige eiland biedt een avontuur dat u niet mag missen!

Welke trip u ook kiest van ons tropische menu, u zult een onvergetelijke ervaring gaan beleven! Al onze trips zijn inclusief onze volledig uitgeruste open-bar en onze fabuleuze keuken.

Bounty Adventures’ trips zijn out of this world! Maar we moeten u wel waarschuwen:U mag altijd terug komen, maar u kunt niet blijven!

 

Klik hier om naar hun site te gaan